TUKAJ JE SKRIT TEKST DO KONCA TE div SEKCIJE ………

Kdo smo?

 

Mag. Slavko Koren, direktor,

ima preko trideset let delovnih izkušenj s področja telekomunikacij. Od samega začetka je kot sistemski inženir sodeloval pri upravljanju omrežja ATM na Telekomu Slovenije. V skupini Iskra je leta 2006 postal skrbnik ključnih strank in nato glavni prodajni inženir na področju  DWDM rešitev. Vodil je izgradnjo prepletenega DWDM omrežja Balkanski obroč med Novo Gorico in Sofijo v Bolgariji. V Slovenijo je leta 2007 pripeljal proizvajalca Fortinet in postal njegov prvi partner v regiji. V svoji karieri je sodeloval s proizvajalci 3Com, TippingPoint, Brocade, Alcatel, Fortinet, Hewlett-Packard, Hillstone Networks, Lucent, Nokia, Ruckus, SafeNet, Safetica, Nakivo in drugimi. Vodenje družbe Rezultanta je prevzel leta 2017.

 

Uroš Juvan, vodja razvoja in tehnologije,

ima 25 let delovnih izkušenj na področju sistemskih in programskih rešitev. Veliko let je skrbel za ključno strežniško infrastrukturo akademskega omrežja ARNES. Je intimni poznavalec operacijskih sistemov Linux, BSD in Windows ter njihovih različic in distribucij. Od leta 2005 je v Iskri Sistemi skrbel za razvoj kompleksnih sistemskih programskih rešitev za integracijo telekomunikacijskih sistemov. Razvil je zahtevne rešitve, kot na primer podporo za VoIP telefonijo med vozlišči mikrovalovnih zvez SDR, protokolni konverter za Thalesove radarje, nadzor nad Nokiinim sistemom VSA FCC-RET za hitro menjavanje kanalov in retransmisijo slike za IP TV, IPAM sistem za nadzor IP naslovnih prostorov, sistem za konfiguriranje uporabniških stikal v omrežju javnega operaterja in druge … Leta 2013 je ustanovil družbo Rezultanta in jo vodil do konca leta 2016, potem pa se je raje ponovno posvetil svoji ljubezni: visoko-tehnološkemu programiranju.

 

Andrej Buh, glavni sistemski inženir,

Po študiju računalništva in informatike se ukvarja s konfiguriranjem naprednih omrežnih rešitev v usmerjevalniških stikalnih omrežjih. Njegov ‘domači teren’ so požarne pregrade in omrežna varnost, vključno s sistemi za preprečevanje odtekanja podatkov (DLP). Opravljenih ima več certifikatov Network Security Expert (NSE) pri Fortinetu. 

 

DO TUKAJ JE SKRITA ZGORNJA SEKCIJA OD ZAČETKA ….

… ekipa predanih stalnih sodelavcev,

predprodajnih in sistemskih inženirjev, analitikov, načrtovalcev in izvedbenih inženirjev, za katere je vsak nov projekt nov izziv, ki se ga lotevamo z žarom prve ljubezni in trmoglavostjo istrskega osla, ko naletimo na probleme. Težav ne rešujemo z iskanjem rešitve, ampak vzroka. Šele ko najdemo vzrok, poiščemo najboljšo rešitev.

 

Kako delujemo?

Vsaka stranka ima primarnega skrbnika, ki o tej stranki, naročilih, projektih in izvedbenih fazah ve vse in koordinira ostale sodelavce na odprtih projektih. 

Projektne skupine se za vsak projekt sestavljajo po potrebah projekta in vsak inženir se aktivira takrat, ko je potreben. Isti ljudje lahko hkrati sodelujejo v več projektih. 

Vzdrževalne pogodbe pokriva dežurna služba 24/7 ali 8/5. Vsi sistemski inženirji v grobem poznajo rešitve pri pogodbenih strankah. Če dežurni  po prijavi napake znotraj odzivnega časa ugotovi, da ne bo mogel sam rešiti težave, aktivira sodelavca, ki je v tehničnem smislu vodil ta projekt. Tak način dela nam omogoča hitro in zanesljivo odpravljanje napak v produkcijskih okoljih.