• V sodelovanju s stranko smo razvili povsem samostojni IPAM (IP Address Management) sistem, ki brez težav obdeluje nekaj 10.000 IP naslovov.
  • Za slovenskega operaterja smo napisali sistem za upravljanje omrežij, ki jih pri njih zakupijo njihove stranke. Upravljalni sistem omogoča, da upravljanje segmentov omrežja, aktivnosti priključkov in dovoljenih naprav v omrežju opravlja stranka sama brez operaterja. Več o tem tukaj.
  • Za stranko smo implementirali sistem zbiranja in obdelave statističnih podatkov, povezanih z ogledom video vsebin iz nekaj 100.000 STB (Set-Top Box) naprav. Implementacija za delovanje porabi vsaj 50-krat manj procesorske moči in zasede približno 1000-krat manj pomnilnika, kot izvirna implementacija proizvajalca. Več o tem tukaj.

Upravljanje omrežij je naše priljubljeno področje. Zato ni nenavadno, da smo na to temo napisali tudi namensko programsko orodje. Z njim stranki omogočamo nastavljanje konfiguracij priključkov na stikalih, ki jih ima zakupljena kot zasebno omrežje na javni insfrastrukturi omrežnega operaterja. Več o tem lahko preberete tukaj.

K omrežnim storitvam sodi tudi zajemanje statističnih podatkov iz res velike množice naprav v omrežju. V tak razred spada izdelava rešitve “Statistics Server”, s katero smo javnemu operaterju omogočili zbiranje statističnih podatkov o gledanosti TV programov iz več kot sto tisoč (100.000) naprav STB (Set-Top-Box). Več o tem tukaj.

Znamo zajemati podatke iz okolja in jih uporabniku prikazati v lahko razumljivi obliki. Napišemo vmesnike za nadzorne sisteme, ki bodo skrbeli za potek procesa namesto vas in vas opozorili, ko bo potrebna vaša intervencija. Od temperature in vlage v opazovanem prostoru, do zaloge papirja in barvila v vašem tiskalniku v četrtem nadstropju, ki se ne sme ustaviti.

Zajemanje veličin dveh okoljskih senzorjev v enotedenski graf.  

Pri pisanju programske opreme uporabljamo okolja in jezike, ki so najprimernejši za konkretno rešitev. Cobola in Fortrana pri nas sicer res ne boste našli. Imamo pa dolgoletne izkušnje z načrtovanjem in izdelovanjem programske opreme, pisane v programskih jezikih C, C++, GO, Python, PHP, Java, Perl. Spogledujemo se tudi z zanimivimi novimi programskimi jeziki, kot so Rust ali V, in drugimi bolj eksotičnimi razvojnimi okolji.